tiistai 2. syyskuuta 2014

Ompelu-maratooni ja väriä tulevaan syksyyn

Meillä oli isäntä 4 päivän vapaalla reissuhommistaan ja tokihan moinen mahdollisuus oli heti hyödynnettävä ompelemalla aivan urakalla...

Ihan ei kyllä yhdeltä istumalta kaikki valmistunut vaan sarjatyönä yksi vaihe kasaan...pihalle puiden kaatoon...toinen vaihe kasaan...puiden pilkkomista...jne. Pihahommatkin tuli siis liki tehtyä kaiken ompelun ohella :)

Pojalle 3 paitaa ja yhdet housut. Löytyi uusi kaava "rakkaus" OB 1/2013 On The Road   juuri loistava malli tuolle kuikelolle, kerrankin sopivan kokoinen pääntie, hihoja ja helmaa joudun aina hieman entraamaan pidemmäksi kaavasta huolimatta. (mäyris paita tehty Little Lamb kaavalla)

Housuja poika alkuun kovasi naureskeli ja tuumasi ettei kyllä aio käyttää...mutta...
 Kun päälleen sai housut, niin tuumasi että nämähän on hyvät jalassa. Pitkät resorit tasan sen takia, että kangas ei olisi mitenkään päin täyspitkiin lahkeisiin riittänyt.



Neitokaiselle sitten kaikista kankaan jämistä 2 paitaa, toinen tehty myös On The Road kaavalla pienillä muutoksilla ja toinen kaavakokeilu OB 4/2013 Fall Basic   Jostain syystä tykkään enempi tavan paitakaavoista kuin raglaneista, minun silmään ne istuu paremmin omille lapsille.

 Vielä parit housut kaapin pohjalta löytyneestä vaalean omenan vihreästä velourista, kaavana Tiikeri-trikoohousut isoimmassa koossa, ja lahkeita siltikin vielä pidennetty.






 Lopuksi piti silputa kaikki vaatteista jääneet tilkut, joten lippapipot molemmille Noshin kaavalla (hieman muokkaillen). Vähän tuntus olevan tuolla meidän neidillä pikku-jätkämäisiä vaatteita, mutta melkonen "jätkä" on neitikin :)



Ja vielä puuvillainen "Eemeli-hattu" neidille loppusurautuksena...

Nyt on ainakin saanut jotain aikaiseksikin, vaikka pulaahan meillä ei vaatteista edelleenkään ole.

Sitten ompelut hetkeksi telakalle ja pilkkomaan kaadettujen omenapuiden runkoja polttopuiksi, ainakaan ei aika käy pitkäksi tässä omakotitalo asujan arkea itsekseen pyörittäessä :)

10 kommenttia:

  1. Jopas olet ollut ahkera :-) Toisaalta perusmallin lastenvaatteita on kiva ommella, kun tulee nopeammin valmista kuin isoissa aikuisten vaatteissa. Kauniita ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Meillä tuntuu juu kaapista useammin päälle löytyvän juuri ne ihan perusvaatteet ilman ylimääräisiä krumeluureja. Olenkin koittanut nyt järjestelmällisesti ommella pois näitä kuosikankaita joihin en osaa oikein mitään jippoja alkaa loihtimaan, josko sitten hankkisi tilalle jotain simppeleitä kankaita joihin pystyy enemmän jotain jujuja lisäilemään :)

      Poista
  2. Kivoja vaatteita! Sarjatyönä ja samalla kaavalla saa niin paljon nopeammin, ja kuitenkin kivan näköistä. Hauskasti yhdistetty tuohon pilkkumäyrikseen mustavalkopilkku kangasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sarjatyö kunniaan perusvaatteiden kohdalla :) Ja kankaiden valinta niin että liki kaikki menee samoilla langoilla, nopeuttaa hommaa entisestään.

      Poista
  3. Siis nuo pojan housut on ihan parhaat. Joskus on kyllä niin huippu saada pitää just semmoset omat maratoonit. Ennen vauvaa se onnistui hyvin, mutta nykyisin vauva rytmittää mun arkea ihan täysin. Noita lippapipoja meinaan vielä värkätä ennen lumien tuloa (,"koska kaikki muutkin tekee").

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Housut olivat kyllä ihan tosi pikanen päähänpisto ja vielä pikaisempi kasaan ompelu, uskalsin kyllä itsekin epäillä että kelpaavatkohan edes tuolle vihreän ystävälle...onneksi kelpasi päälle....ainakin sen todistetun yhden kerran että kuvat saatiin otettua :) Kokeile ihmeessä lippapipoja, meillä niistä tuli ihan suosikkeja ja niitä ehkes pyydetään ompelemaan lisää :)

      Poista
  4. Tuollaisesta ompeluajasta voin vain haaveilla.. Ompelen yleensä nuorimmaisen päikkäreitten aikaan, ja välillä se vähän turhauttaa kun tuntuu että justhan mä vasta alotin kun se jo herää.. Mutta aikansa kutakin.. Kivoja vaatteita olet ommellut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu harvinaista herkkua tämä täälläkin oli, yleensä ompelen illalla kun saan lapset nukkumaan ja nämäkin on siis ommeltu hyvin lyhyissä pätkissä pitkin viikonloppua ja myöhään yöllä kun tiesi että on toinenkin osapuoli aamulla heräämässä eikä tarvitse itse olla het aamusta skarppina :)

      Poista
  5. Täällä oli hurja määrä ihania postauksia! Harmittavasti lukeminen taas on vähentynyt, kun työt alkoivat. Nuo tossut olivat aivan ihanat, miten muokkasin niitä istuvammaksi?
    Vaatekaapin täydennys näyttää hyvältä ja nuo keltaiset housut ovat oikea piristysruiske!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Se on kyllä "kaamea" tilanne jos ei säännöllisesti ehdi blogipäivityksiä selata niin tuntuu että tipahtaa ihan täysin junasta :) Piirsin tossujen pohjakappaleen lasten jalkojen avulla joten niihin tuli enemmän oikeaa jalan muotoa, voisiko sanoa että pottuvarpaan paikka paremmin esiin,eikä sellaista tasakärkistä putkulaa. Ööö...jotain muutoksia tein myös läppäkappaleeseen, mutta arvaa kirjasinko muutoksia muistiin ja sittenhän niitä en enää edes muista :D

      Poista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)