torstai 25. joulukuuta 2014

Elossa ollaan...

Hiljaista on ollut....toooodella hiljaista!!

Se ei tarkoita sitä etteikö jotain kuitenkin olisi ommeltu, kokoaikainen pimeys ja ruokottoman huonot kuvat ompeluksista ovat vaan saaneet aikaan sen, ettei blogiin ole tullut päivitettyä yhtikäs mitään.

Nyt kun  meilläkin isäntä on reissuhommista joululomalla, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja koittaa tänne edes jotain sekalaista postauksen tynkää kirjoitella...

Aloitetaan sillä, kun jotain on ommeltava vaikka tarvetta ei ole...jotain helppoa ja nopeaa...jotain jota voi ommella silmät puoliristissä kun lapset on saatu nukkumaan...


Hyvinkin  merihenkisiä pikkareita syntyi sitten muutamat, ja syynä vain ja ainoastaan se, että mulla oli tuollasta siniraitasta trikoo"silppua" paksu pino, eikä siitä oikein muuhun riittänyt... Kaava on oma piirros kaupan pöksyjen pohjalta, koko n.90cm. Suurimmassa osassa trikookanttaus, parit pitsikumpparilla.

Ja siis pikkareitahan meillä ei todellakaan ois lisää tarvittu, mutta kun...

Sitten itselle jotain simppeliä, helppoa, nopeaa ja ennenkaikkea mukavaa päällä...
...niinkin simppeliä että taskutkin unohdin tehdä :) juurikin tästä syystä ei tällä erää kannata koittaakaan mitään järkeä vaativaa ompelusta :)

Kaavana MIW itselle muokkailtuna, sopiva mekkonen rentoon oleiluun, väljyyttä sen verta että vatsaa ei tavii vetää sisään syönnin jälkeen :)



Sitten niihin "jouluisempiin" ompeluihin...


Kestotiskirättejä  (nämä lähinnä lasten kerhotätien paketteihin...)  Ja pääsihän näihinkin tuo kohta jo tavaramerkkini "Kärpiäinen" painettuna mukaan :)

Toisen lapsen kerhotäteille tumput, kirjaimet toimivat heijastimina (väri; varman päälle pelattu musta :) )
Ja muutamat itse väsätyt magneetit



Sitten vähän niitä virkkaustöitä, joita jo silloin aiemmin mainitsin tehneeni...

...muutama kallo-huivi joulupaketteihin...

Valkoinen; paksuhkoa akryylilankaa....koko: öööö...tuli aikasta reippaan kokonen :)

Violetti myös akryylilankaa (kuten valkoinen yllä)  VÄRI OIKEASTI OIKEIN TUMMA VIOLETTI, en vain saanut kuviin onnistumaan. Koko: myös iso, kuten valkoinenkin 

Musta huivi bambu-lankaa, tää oli se mistä huivien virkkaus alkoi...  Koko: hiukan pienempi kuin yllä olevat huivit...

Huivien virkkaaminen oli koukuttavaa...ensimmäisen kanssa nyhräsin, tavasin ohjetta, purin, tein uudelleen.... toinen syntyi ohjetta silloin tällöin vilkaistessa ja kolmas menikin sitten jo ulkomuistista....näitä olis voinut tehdä vaikka kuinka monta...tosi kivaa puuhaa :)


 Sitten seuraava koukutuksen aihe....

Kehyskukkaro-laukut...

Ensimmäisestä versiosta tuli hiukan siromman kokoinen ("iltalaukku"), mutta kaavaan jäi hiottavaa, koska laukun suusta tuli ahdas...

Laukku ommeltu paksusta sileäpintaisesta pellavasta, kärpänen painettu hopeisella glitter-kangasvärillä



Toisen päätin tehdä nahasta. Materiaalina vanha, pehmeä nahkatakki...leikkasin nahkaa mitään säästelemättä...kaava toimi...ja materiaali oli ihana....





...päätin tehdä toisen....vaati jo muutaman sauman lisää jotta materiaali riittäisi...ja jotenkin tämä malli huuteli paljetteja seurakseen....kirosin ideaa siinä vaiheessa kun neula upposi väärinpäin  sormen sisään monennettako kertaa lie...  Mutta lopputulos ihan BLING :)




Kolmaskin piti vielä saada.... mutta materiaali oli totaalisen loppu hövelin leikkelyn jälkeen....piti alkaa tilkkuilemaan....ja tästä tulikin mielestäni kaikkein kaunein laukku!!




Meillä isäntä sai toimia virallisena laukun valitsijana.... ja hänen mielikuviensa mukaan ihmisten tyylien perusteella; tähti-kuvio-laukku jäi minulle, BLING-laukku meni miehen velipuolen vaimolle (toisen lapsemme kummitädille) ja Tilkku-laukku päätyy äidilleni <3

Kaikissa laukuissa on sisällä tasku kännykälle.



Pitkään pohdin veljelleni ja hänen vaimolleen lahjaa...kunnes keksin... en hanki varsinaisesti heille mitään, vaan teen nopeasti pedin heidän kääpiövillakoiralleen...

...No, helppo ja nopea peti vaihtui matonkuteesta virkattuun petiin pyöreine patjoineen....ei tähänkään aikaa mennyt kauaa...ekana iltana virkkasin ja tokana iltana silpoin patjan muotoonsa ja ompelin päällisen...Saas nähdä kelpaako käyttöön...meille kelpuuttaisin, mutta tuo meidän rontti vaatisi muutaman kerrran isomman punkan :)

Tästä oli jotenkin hankala ottaa kuvaa sopivasta perspektiivistä... halkaisija pedillä on 60cm, että mahtuu hyvin pikkukoira koisimaan

Sängyn reuna on kaksinkerroin taitettu ja ommeltu kiinni. Patja tehty sänkyyn sopivaksi, päällinen vanhasta pussilakanasta.
Sängyn koko: halkaisija 60cm, reunan korkeus : 14cm 

Näiden lisäksi on väännetty kasa sytykeruusuja, ommeltu jouluisia koristetyynynpäällisiä jne.jne.


Virkkausksesta jäi taas buumi päälle ja vessaan on syntynyt jo yksi "pitsimatto"..täytynee kiivetä vintille penkomaan matonkude-kätköjä lisää... :) Meillähän virkatut matot ei pysy paikallaan lattialla, mutta mä olen niin torvi että virkkaan virkkaamisen ilosta ja sitten kun on valmis, niin puran ja aloitan vaikka uudelleen...hullua tää touhu kun koko ajan pitää olla jotain käsillä tekemistä :)

Hyvää Joulua ja Idearikasta Uutta Vuotta joka sorkalle !! :)

10 kommenttia:

  1. Todella upeita ompeluksia ja virkkauksia! Ihanat pääkallohuivit ja nahkalaukut ;)

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän mun sit tilata sulta sellai virkattu matto, kun mähän osaan virkkuukoukulla tehdä vain niitä raitoja tukkaan :-/ Tai siis kyllähän mä osaan tehdä semmoisen munakupin, jos niinku pannulappua yritän tehdä... ja siihenkin menee monen monta päivää, kun koukkua pystyn pitää ehkä 10min max kerrallaan kädessä.

    Ja käsittämättömän hienoja laukkuja olet väsännyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikka, virkkaus on jotenkin tosi rentouttavaa puuhaa.. ja mähän en osaa siis kutoa laisinkaan, en ymmärrä sellasen rakettitieteen päälle yhtikäs mitään :)

      Meillä äiteetä tosin jaksaa aina naurattaa tyyli jolla virkkaan, on kuulemma niin kummallisen näköstä touhua... :D

      Poista
  3. Siis, sinähän olet tehnyt vaikka minkälaisia juttuja. Ihania! Tuo kärpänen on jotenkin söpö, vaikka kärpäset todellisuudessa ovat tosi inhottavia. Ja nuo nahkalaukut. Toinen toistaan kauniimpia. Haluaisin ne kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aina sitä jotain käsityötä on työn alla, jotenkin vaan on nyt innostus kuvien oton kanssa ollut kateissa...En minäkään kärpiäisistä todellisessa elämässä liiemmin piittaa....mutta tuo yksilö on vaan jotenkin hiano ja monikäyttöinen tyyppi :)

      Poista
  4. Ihania juttuja vaikka millä mitalla! Miksihän sitä ei itse keksi koskaan joulun alla näin mahtavia lahjaideoita??? Siis mää ainakin ottaisin heti riemusta kiljuen minkä tahansa sun laukuista, huiveista tai tumpuista. Onnellisia lahjansaajia teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvin usein se täälläkin päässä raksuttaa tyhjää lahjaideoiden kanssa...ja sitten kun haluaisi välttää sarjatyötä ja samanlaisia lahjoja monelle ihmiselle. Laukkuihin olen kieltämättä itsekin tyytyväinen, olen huomannut että itselläni ne parhaat ompelukset syntyvät kun ei liiemmin suunnittele, metodilla "kokeillaan nyt onnistuuko..." :)

      Poista
  5. Oletpas paljon saanut aikaiseksi. Laukut on tosi kivoja! :)

    VastaaPoista
  6. Sinä olet jaksanut pakertaa mahtavan setin lahjoja! Laukut on kyllä ihan WAU! Noita kallohuiveja olen itsekin miettinyt virkkaavani, mutten ole vielä keksinyt kenelle :).

    VastaaPoista

Kommentit piristävät mieltä, kiitos niistä :)